ასევე სამეგრელო განთქმულია საწებლებით, უგემრიელეს საწებლებს აკეთებენ ცხარეს და მძაფრს მაგალითად: პამიდვრისა და წიწაკის ცხარე საწებელი, პომიდვრისა და ბულგარული წიწაკის საწებელი, ცხარე აჯიკა ნიგვზით, ყაბაყის აჯიკა, იშვიათი აჯიკა ბებიებისგან,აფხაზური აჯიკა ზომიერადცხარე და ძალიან გემრიელი, წითელი ტყემლის საწებელი, ამ საწებლებს ძალიან უხდება ხორცი მაგალითად, შემწვარი გოჭი, სუკის მწვადი, ღორის მწვადი, მწვადი აფხაზური და კიდევ უამრავი კერძია რომლის ჩამოთვლაც ასეთუ ისე რთულია მაგრამ ეს კერძებვი იმდენად გემრიელი და არომატულია რომ, მათი მირთმევა არასდროს მოგბეზრდებათ, რათქმაუნდა მომზადება სირთულესთან არის დაკავშირებული მაგრამ არინანებთ მათ დაგემოვნებას.
ფოტო:https://funtime.ge/kulinarya/post/93330-gebzhalia---megruli-samzareulos-gamorcheuli-kerdzi
http://intermedia.ge/%E1%83%A1%E1%83%A2%E1%83%90%E1%83%A2%E1%83%98%E1%83%90/23988-%E1%83%A0%E1%83%9D%E1%83%92%E1%83%9D%E1%83%A0-%E1%83%9B%E1%83%9D%E1%83%95%E1%83%90%E1%83%9B%E1%83%96%E1%83%90%E1%83%93%E1%83%9D%E1%83%97-%E1%83%94%E1%83%9A%E1%83%90%E1%83%A0%E1%83%AF%E1%83%98/144/user:nukrichanturia:show:channel
ვიდეო:https://www.youtube.com/watch?v=5iYY0_Xr59M
No comments:
Post a Comment